Amplificator cu TDA 1514A, 2×50W

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 535 ori
A fost apreciat de: 206 ori

imreberes scrie: Dum Oct 13, 2024 2:15 pm Mai aveti cumva cablaj gata facut pt acest proiect?
Nu am dar pot sa mai fac, daca sunteti interesat. Daca se aduna mai multi putem face comanda la fabrica, pragul minim fiind de 5 pcb-uri.
Forum Hobby-Electronics
imreberes
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 1 data

In acest caz ma abonez pt 2 cablaje .
Acesti utilizatori au apreciat autorul imreberes pentru postare:
addybiru (Dum Oct 13, 2024 10:04 pm)
Rating: 16.67%
addybiru
Mod global
Mod global

imreberes scrie: Dum Oct 13, 2024 7:49 pm In acest caz ma abonez pt 2 cablaje .
In regula, las lista deschisa, daca mai doresc si alti colegi, sa scrie aici la topic, nu mai deschid altul la Group buy. Un cablaj imi tin mie asa ca mai raman 2 disponibile, pt cine mai vrea.
Forum Hobby-Electronics
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Ma înscriu eu la 2 cablaje.
Mulțumesc.
Acesti utilizatori au apreciat autorul hixpp02 pentru postare:
addybiru (Dum Oct 13, 2024 10:04 pm)
addybiru
Mod global
Mod global

Am cuplat ieri amplificatorul la boxele Canton si vreau sa va zic ca nu am auzit un bas atat de frumos si de bine conturat pana la asta, poate doar cel de 75W de Barbu Popescu e mai apropiat si cel cu TDA7250, care se comporta destul de bine la frecvente joase. Imi place foarte mult si timbrul de inalte, nu sunt obositoare, nu te zgarie pe timpan, sunt exact cum trebuie. Una peste alta, am ajuns la concluzia majoritatii, aceste integrate suna fenomenal, cu mult peste STK-uri si nu doar astea, lasa in spate si TDA-uri si LM-uri, cel putin din cele testate de mine si nu sunt putine :)
Acesti utilizatori au apreciat autorul addybiru pentru postare:
victor_t (Mar Oct 15, 2024 4:30 pm)
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

In timp ce lucrez la cablajul pt fabrica, am gasit pe OLX amplificatorul asta chinezesc, care arata destul de bine dar e cu sursa in comutatie si 4 TDA 2xxx ca finale. Ma bate gandul sa renunt la placa din interior si sa montez ampul cu 1514, alaturi de o sursa clasica, bine dimensionata. Pot folosi placuta de corector iar pt comutarea de surse de semnal voi face o alta placa, sunt o gramada de scheme pe net. Si daca tot are volum motorizat si receptor IR, poate reusesc sa fac si o telecomanda, doar timp sa fie.
Fişiere ataşate
20241015_154255.jpg
20241015_154255.jpg (1.49 MiB) Vizualizat de 1033 ori
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

Sunt pe final cu cablajul pentru TDA1514A, las poza pentru cei interesati. Mai am de pus valorile pieselor si de verificat, saptamana viitoare urmand sa dau comanda la JLCPCB. Intre timp voi obtine o cotatie de pret si voi reveni cu pretul final, care va include vama si transportul. Daca mai sunt colegi care doresc placi, lista e deschisa chiar daca trec de pragul minim.
Fişiere ataşate
tda1514a-pcb.png
tda1514a-pcb.png (229.74 KiB) Vizualizat de 1009 ori
Forum Hobby-Electronics
adrian_p68
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Salut. Aceasta este varianta finala de cablaj sau mai faci modificari? Ca sa evitam indoirea ,, dramatica" in doua unghiuri de 90 grade a terminalelor circuitului integrat ar trebui revizuite putin traseele de alimentare + - cat si pozitia condensatorilor de filtraj si a gaurilor de prindere ale cablajului. In acest fel capsula integratului vine cat mai aproape de marginea cablajului si o sa fie mai usor de prins pe radiator.
addybiru
Mod global
Mod global

adrian_p68 scrie: Vin Oct 18, 2024 8:36 pm Salut. Aceasta este varianta finala de cablaj sau mai faci modificari? Ca sa evitam indoirea ,, dramatica" in doua unghiuri de 90 grade a terminalelor circuitului integrat ar trebui revizuite putin traseele de alimentare + - cat si pozitia condensatorilor de filtraj si a gaurilor de prindere ale cablajului. In acest fel capsula integratului vine cat mai aproape de marginea cablajului si o sa fie mai usor de prins pe radiator.
Salut si multumesc pt feedback...nu este varianta finala, chiar ma gandeam si eu la pozitia condensatoarelor de filtraj, le voi deplasa in asa fel incat sa nu mai trebuiasca indoite integratele (in 2 unghiuri cum bine ati precizat). Fac modificarile de rigoare si revin cu o varianta, sper eu, finala.
Forum Hobby-Electronics
victor_t
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 0

Se mai pot gasi originale TDA1514A? Am devenit foarte dornic de ele, dupa rezultatele si laudele colegilor de grup. Daca mai comanda cineva in perioada urmatoare, rog sa includa 2 bucati si pentru mine. Apoi ne descurcam cu intrarea in posesie si plata.
Scrie răspuns