Intre etaje folosesc condensatoare cu polipropilena (Miflex, Wima si Mundorf), pentru decuplare pe alimentare merg pe cele cu poliester sau ce mai gasesc pe stoc la magazine (Wima, Kemet, JB). La rezistoare prefer MLT-urile rusesti dar in general, merg pe cele cu pelicula metalica unde e nevoie de valori exacte si in calea semnalului (Vishay, Dale si Royal Ohm) iar in rest, mai folosesc si rezistoare de carbon (Royal Ohm si SR Passives).Mishu scrie: Lun Iul 20, 2020 12:03 am Pentru început ar fi interesant să vedem în audio ce condensatoare şi rezistoare ar fi mai potrivite în funcţie de etajul în care sunt folosite. Ce credeţi că ar fi mai potrivit ?
Despre componente pasive
Moderator: hpavictor
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 535 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Forum Hobby-Electronics
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 507 ori
Bravo , și eu as fi ales la fel , dacă ar fi contat pentru cineva .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

Chiar si asa, omul a intrebat si eu i-am raspuns, astea sunt preferintele mele, fiecare e liber sa foloseasca ce doreste.hpavictor scrie: Lun Iul 20, 2020 8:27 pm Bravo , și eu as fi ales la fel , dacă ar fi contat pentru cineva .
- Rating: 16.67%
Forum Hobby-Electronics
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 507 ori
Păi are mare dreptate , aia este singura cale .
De acolo incepe experiența personală , nuanțe intime etc .
De acolo incepe experiența personală , nuanțe intime etc .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- Florin
- Membru

- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 5 ori
Eu folosesc doar condensatori ieftini cumparati de la Farnell nu de la magazinele de pe Maica Domnlui.
Cu riscul de a " supara " colegii audiofili pot sa spun ca nu vazut si simtit diferente intre condensatorii ieftini si cei foarte scumpi ,de firma , gen Mundorf sau Obbligato.
Cu riscul de a " supara " colegii audiofili pot sa spun ca nu vazut si simtit diferente intre condensatorii ieftini si cei foarte scumpi ,de firma , gen Mundorf sau Obbligato.
- addybiru
- Mod global

Nu cred ca se supara nimeni sau cel putin nu ar trebui, Mundorf folosesc in proiecte fara limita de buget si varianta standard chiar nu e o gramada de bani la Audioalchemy...in rest, merg pe Wima si Miflex cand comand de la TME, mai comand JB si Kemet de la un magazin local...dupa posibilitati si in functie de proiect 
Forum Hobby-Electronics
- Florin
- Membru

- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 5 ori
Folosesc condensatori ieftini doar pentru ca nu am simtit diferente intre cei scumpi si cei ieftini. Masor ,atit cit ma pricep si ma ajuta echipamentele, tot ce construiesc. Fac si public tot ce am masurat. Nu merg pe ideea " se aude bine, nu are brum deloc "addybiru scrie: Joi Iul 23, 2020 9:06 am Nu cred ca se supara nimeni sau cel putin nu ar trebui, Mundorf folosesc in proiecte fara limita de buget si varianta standard chiar nu e o gramada de bani la Audioalchemy...in rest, merg pe Wima si Miflex cand comand de la TME, mai comand JB si Kemet de la un magazin local...dupa posibilitati si in functie de proiect![]()
Dar asta e doar parerea mea .....