Ziua codului Morse

Discutii of topic, fara legatura cu domeniul acestui forum.
Scrie răspuns
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 262 ori
A fost apreciat de: 199 ori

Azi este ziua codului Morse. O inventie mult mai important decat multe altele, dar care si-a trait perioada de glorie cu brio.
Pentru mine, ziua in care am descoperit Internetul, a fost ziua in care radioamatorismul a fost declarat atins de cancer. Incet, a murit fara sa i se acorde fo sansa.

Ce zice AI-ul despre invatarea codului Morse mai rapid si eficient sau simplu:
1. Memorează alfabetul Morse: Începe prin a învăța semnificația punctelor și liniilor pentru fiecare literă și cifră. Poți folosi diagrame sau aplicații pentru a te ajuta.
2. Ascultă și repetă: Ascultă semnalele Morse și încearcă să le reproduci. Exercițiile auditive sunt esențiale pentru a recunoaște ritmul.
3. Folosește un arbore de căutare: Acesta te poate ajuta să identifici literele mai ușor, bazându-te pe semnalele primite.
4. Exersează constant: Practica este cheia. Scrie mesaje scurte în cod Morse și încearcă să le descifrezi.
5. Utilizează unelte digitale: Există aplicații și site-uri care te pot ajuta să înveți codul Morse într-un mod interactiv.

Cateva pagini utile:
https://www.stiridinlume.ro/tehnologie- ... 46573.html
https://itholoinfo.com/educa%C8%9Bie-%C ... morse.html

Imagine

In armata ne invatau cu texte fonetice, o litera anume (cred ca L) fiind echivalentul textului fonetic "casca pe cap". Mai mult nu-mi mai aduc aminte, sergentul care ne explica a fost arestat pentru falsificare de bancnote. Istoria anilor cand inca minerii veneau la Bucuresti sa cultive panselute.

73 pentru cei care stiu!
-- .. .-. -.-. . .-
Acesti utilizatori au apreciat autorul Mircea pentru postare:
hpavictor (Mie Apr 30, 2025 1:54 pm)
Rating: 16.67%
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 146 ori

Codul Morse este folosit si acum de radioamatori si ar trebui ca militarii transmisionisti sa-l invete. Un radioamator(batran) din Craiova (evreu si fara copii), plecat in Germania dupa '90, a ajuns la un azil de batrani. I-a spus sefului de radioclub (in urma cu peste 15 ani - acum cred ca nu mai traieste), cu care mai discuta (rar) pe net, ca nu putea sa lucreze in SSB din salon pentru ca i-ar fi deranjat pe vecinii din camera. Transmitea in telegrafie si in modurile digitale.
Scrie răspuns