Ati folosit TDA2050 (si TDA 2030, TDA2040) ?

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 507 ori

Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 155 ori

In urma cu o luna am comandat 15 TDA2050 (clone) de la magazinul asta:
https://robazar.ro/circuit-integrat-tda2030av-st-clone/
Nu au dat niciun semn de viata.
Am sa cumpar de la Mivaron (evident ca tot clone).
https://www.mivarom.ro/catalog/product_ ... ts_id=1282
Voi fi multumit si daca dau putere cat un TBA810, pentru aplicatii la tensiune mica (pana 1n 15 V).
Pentru treburi mai serioase am doua LM-uri (nu mai stiu cum se numesc, trebuie sa le caut in cutia cu integrate audio), care dau minim 40W.
V-am spus ca nu sunt audiofil si in plus am boxe active (destul de puternice) aduse acasa de baiatul meu.
Si am patru MDA2020 cumparate din magazin inainte de de '90. Astea ar fi excelente pentru casti, pentru ca au distorsiuni reduse si banda de frecventa de peste 100 KHz.
https://www.teslakatalog.cz/MDA2020.html
Pot sa cumpar si module gata facute de pe aliexpress, cu diverse tipuri de integrate. Stau la bloc si nu ma intereseaza puterile mari, ca ma dau vecinii in judecata.
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Vedeți ca la Mivarom există o suma minimă destul de mare, 300 lei +tva, sub aceasta sumă comandă nu se va onora.
VAX
Membru
Membru

De cand are Mivarom regula asta ?
Se vorbeste urat despre componentele de la Mivarom, insa eu am cumparat mii de tranzistoare de mica putere (in general RF) si toate au fost bune.
Mivarom este o firma de bisnita (puteau sa vanda si oua), ca toate celelalte. Cumpara cat mai ieftin (din solduri) si revand cu un mic profit. In curand se va inchide (nu mai sunt solduri, a scazut cererea si profitul, au imbatranit patronii etc) si o sa-i duceti dorul.
flomar60
Moderator
Moderator
A apreciat de: 13 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Are regula asta de câțiva ani buni....cel puțin 5 dacă nu mai mulți....de asta am renunțat să mai cumpăr de la ei...
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

VAX scrie: Mie Iul 16, 2025 9:34 am De cand are Mivarom regula asta ?
Cred ca de la inceputul pandemiei. Eu ultima comanda am avut-o la ei in noiembrie 2019, ceva sub 100 de lei, deci atunci inca mergea. Am comandat chiar cu cateva ore inainte de postul dv. niste rafturi pt. piese de la ei, daca stiam va puneam si niste TDA-uri. Dar le gasiti pe la 12 lei chiar in Craiova, la Quintrix, cred ca stiti unde e, langa Adelaida, pe Unirii.
La Adelaida vad ca au si TDA2009A, dar nu e clar daca e in stoc sau nu.
VAX
Membru
Membru

Probabil ca Mivarom vrea sa inchida afacerea si cauta sa lichideze stocurile, de asta nu mai vinde decat in cantitati mari. Piese noi nu mai aduce, vinde din ce mai are in depozit.
Asa a facut la Craiova Total System Electronic, care incerca va vanda tot ce avea la un african, pentru ca acolo inca se mai repara radiocasetofoane si televizoare.
Cu asta se incheie o etapa din viata noasta, electronica de amatori e pe butuci.
carageae
Mod global
Mod global

Cred ca sunteti prea pesimist, dar e posibil sa aveti si dreptate. Insa daca era de lichidat, eu zic ca ar fi inchis mai repede de cei cinci ani de cand fac asa.
Eu am luat ultimele TDA2030 de aici, se pare ca au fost produse de Tesla in 1994. Nu am verificat daca mai exista pe atunci fabrica....si la ei s-a lichidat, actuala JJ care mai face lampi nu stiu cat sau daca mai are vreo legatura cu ce a fost odata firma Tesla.
https://electols.com/shopping/en/ic/21261-tda2030h.html
Singurul bai e ca au piciorusele indoite pentru plantarea orizontala....dar am pus unul si vertical, doar ca trebuie indoite altfel.
Unul singur am folosit, din cele 4, intr-un amplificator micut de chitara, de studiu, care isi face bine treaba si acum.
Fişiere ataşate
TDA2030 Tesla.jpg
TDA2030 Tesla.jpg (146.1 KiB) Vizualizat de 535 ori
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 507 ori

Se pare ca niciodată fosta Tesla nu a apucat sa producă altceva decât 2010 și 2020 .
2030 este un fake cu clăbuci ...
Dar acest lucru nu contează , ci faptul ca este echivalent oarecum funcțional .
Aveți mai sus un link functional de la un magazin absolut serios , de unde puteți achiziționa o variantă superioara de tda2030 , sub denumirea de LM 1875 .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
carageae
Mod global
Mod global

Da, stiu de LM1875, am pus bookmark, mersi.
Alea erau notate cu MDA si aveau capsula altfel....de aia mă miram şi eu...ramane de vazut daca exista pe bune si firma TSL....
Ştiu că e mai bun...
Interesant că integratele astea, fake sau nu, funcţionează corect. Mai am 3, o sa ma joc cu ele candva, dar cel pus in amplificatorul de chitară a rezistat cu brio pana acum.
Scrie răspuns