Corector de ton cu KA2107

Discutii despre sursele de semnal audio, DAC, CD-DVD, SACD, etc
Scrie răspuns
Epure
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Azi navigand pe site-ul buildaudioamps am gasit un proiect de corector de ton cu un integrat cu 12 pini in linie si stiam ca am unele printr-o cutie. Le-am cautat si coincidenta - erau aceleasi integrate, KA2107 fabricate de Samsung. Am cateva zeci. Mi-am adus aminte ca am nevoie de un corector de ton pentru amplificatorul meu de 2X15W si mi-am propus sa-l construiesc pe acela. Am copiat de acolo cablajul imprimat sa nu mai muncesc eu sa-l proiectez. Schema este cea din PDF-ul producatorului la care s-a adaugat un stabilizator 7812 pe alimentare. Silkscreen-ul este desenat de autor, nu este generat de programul de proiectat cablajul si pozitia componentelor nu corespunde cu cea reala. A trebuit sa urmaresc schema sa-mi dau seama ce este acolo. Foarte greu mi-a fost sa lucrez dupa proiectul altuia dar cu perseverenta am reusit. Am plantat piesele si m-am oprit. Proba probabil maine.
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (4.5 MiB) Vizualizat de 1400 ori
2.jpg
2.jpg (2.99 MiB) Vizualizat de 1400 ori
3.jpg
3.jpg (3.63 MiB) Vizualizat de 1400 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul Epure pentru postare:
addybiru (Vin Iun 12, 2020 10:24 pm)
Rating: 16.67%
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 534 ori
A fost apreciat de: 205 ori

Asteptam feedback dupa proba si teste, multumim.
Forum Hobby-Electronics
Epure

Proba a fost dezamagitoare. Muzica suna acceptabil dar distorsiometrul pe iesire arata peste 022% la 1KHz si 054% la 20KHz. Dar raportul semnal/zgomot la 10KHz este inspaimantator, de numai 42dB. Fara nimic conectat la intrare, cand dai volumul si inaltele la maxim apare un fasait foarte prezent. Am crezut ca am nimerit un integrat prost si am schimbat vreo 3 bucati dar acelasi rezultat.
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 90 ori

1. Cam astea erau performantele vremurilor respective....integratul ala l-am vazut prin casetofoane.
Incercati si sa puneti un divizor la intrare, sa reduceti cu mai bine de jumatate nivelul semnalului care ataca integratul, fasaitul ala poate fi si semn de amplificare prea mare....asa am patit eu cu un A1524D, am crezut initial ca il arunc...dupa ce am scazut nivelul a fost perfect folosibil.
Epure

Nu ati inteles. Doar acest montaj fara nimic conectat la intrare. Nu are ce zgomot sa amplifice daca nu are nimic conectat pe intrare. Sursa zgomotului este insusi circuitul integrat.
Scrie răspuns