Am de ceva vreme aceasta pereche de casti, unul din cele mai noi produse de la Sennheiser, care, desi sunt din seria 5, se apropie, ca performanta, de seria 6xx...si nu spun eu asta, ci nenumarate review-uri de pe net.
Nu neaparat pentru ca simteam nevoia sa schimb ceva in sunet, dar am urmarit acest site de mult si eram curios ce face acel filtru, asa ca l-am construit...bobinele le-am primit de la userul @Shambala , "carcasa" era pe stoc, restul prin sertare...
Discutia e aici:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/he ... e/hd-560s/
Efectul e ca se taie un pic din inaltele "joase", foarte subtil, mult mai putin audibil decat efectul de loudness, de exemplu. Aparent nu e mare diferenta, dar auditia pe termen lung e mai odihnitoare. Eu am prevazut un comutator care scurtcircuiteaza filtrul, pentru a observa usor diferenta.
Am incercat si pe alte casti, dar evident poate fi exagerat sau inaudibil...mi-a placut totusi ce se intampla cu Beyerdynamic DT880 pro de 250 de ohmi, dar taie deja prea mult...insa ideea e interesanta oricum. Poate ar merita incercat si un potentiometru semireglabil in paralel pe bobina si condensator, dar deocamdata ma opresc la schema recomandata:
Asta am facut eu...nu am fost interesat de aspect, doar de functionalitate. Dar in mod cert urmatorul amplificator de casti construit va include un asemenea filtru...e mult mai subtil decat un corector de ton...
Sennheiser HD560S treble filter
Moderator: carageae
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 90 ori
- Fişiere ataşate
-
- HD560_filter_4.jpg (146.38 KiB) Vizualizat de 796 ori
-
- HD560_filter_3.jpg (124.46 KiB) Vizualizat de 796 ori
-