Boxe cu BG20 & DTM-104

Moderator: carageae

Scrie răspuns
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Salutare,
Am inceput si eu in urma cu ceva timp sa fac o pereche de boxe cu difuzoarele de la Visaton BG-20 pentru medii bas si pt inalte am folosit tweterele de la Monacor DTM-104 ambele difuzoare au un spl de 92 dB/W/m, filtrele de ordinul 2 12db/octave le-am facut cu bobine si condensatori de la monacor
https://www.visaton.de/en/products/full ... g-20-8-ohm
https://www.monacor.com/products/compon ... dtm-104-8/
Nu am facut prea multe calcule pentru aceste boxe, volumul incintei a fost luat din recomandarile de la Visaton undeva la vreo 50litri, iar la filtre la fel putine calcule, filtrul trece jos are frecventa de taiere la 1.44kHz iar filtrul trece sus 3.1khz oarecum aceste valori au fost influientate si de disponibilitatea componentelor

Alte chestii constructive: MDF de 1.6cm, vatelina(material pt perine si plapome :lol: ) care am puso ceva mai ciudat in incinta daca pe o partea am pus pe partea opusa paralela nu am mai pus.
Fişiere ataşate
final3.jpg
final3.jpg (190.1 KiB) Vizualizat de 1114 ori
final2.jpg
final2.jpg (349.49 KiB) Vizualizat de 1114 ori
final1.jpg
final1.jpg (357.69 KiB) Vizualizat de 1114 ori
filtre 1.jpg
filtre 1.jpg (186.03 KiB) Vizualizat de 1114 ori
constr1.jpg
constr1.jpg (289.9 KiB) Vizualizat de 1114 ori
constr3.jpg
constr3.jpg (282.49 KiB) Vizualizat de 1114 ori
constr2.jpg
constr2.jpg (290.91 KiB) Vizualizat de 1114 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare:
addybiru (Dum Sep 20, 2020 3:47 pm)
Rating: 16.67%
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 535 ori
A fost apreciat de: 206 ori

Imi plac mult Visatoanele alea :) Felicitari pentru boxe, le-ai bagat in probe? Daca da, cum suna, esti multumit? Intreb pentru ca vreau sa imi fac si eu o pereche, dupa ce termin cu atelierul...tot cu difuri de la Visaton.
Forum Hobby-Electronics
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Azi am făcut prima audiție la aceste boxe se aud mult mai bine și mai frumos decât vechile mele boxe(care îmi plăceau foarte mult cum merg) nu știu în comparație cu alte boxe mai performante cum merg, se simte și difenta de sensibilitate fata de cele vechi care probabil au vreo 88db. Ideia e ca costa dacă vrei sa faci ceva ca lumea, filtrele costa iar la difuzoare am găsit acuma recent ceva difuzoare de la celestion pe la vreo 90euro bucata cu un spl de 98db de vreo 200W care par foarte promițătoare cu încă un tweter bun lângă ele. Iar partea de tâmplărie cu prelucrarea mdfului și finisarea lui ii horror dacă nu ai unelte
Scrie răspuns