Romanii sunt (cei mai) mari smecheri

Discutii of topic, fara legatura cu domeniul acestui forum.
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 146 ori

@Mircea

Nu mi-ati raspuns la intrebarea unde se angajeaza absolventii de la Politehnica.
In ce priveste "mastodontii" si industria noastra care era morman de fier vechi, este lozinca agentului Petre Roman, racolat de francezi. Tara asta s-a dezvoltat (modernizat) mult in timpul regimului adus de evrei, insa totul este acum distrus sau vandut la noii stapani.

@VIOTUBEAMP

Este bine ca ati ajuns bogat, dar sa nu dati in lacomie extrema. Sa nu uitati ca peste ceva timp veti muri si daca nu aveti urmasi destepti averea se va risipi. Nu inteleg de ce "antreprenorii" (noii exploatatori) nu se intereseaza si de ce este comun. Nu vor fi ei stersi de exploatatorii mai puternici din Occident ? Asa a fost in Rusia dupa '90, imbogatitii peste noapte de Boris Eltsin credeau in fratia cu occidentalii, dupa care au vazut ca lucrurile stateau exact pe dos.
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 172 ori

Am un singur moștenitor, după terminarea liceului locuiește singur ,are casa lui , și-a cumpărat o mașină nouă din banii lui și..... mă bate la curul gol în materie de cash , de unde ? Din tranzacțiile cu criptomonede, după ce întind copita .....nu mă interesează ce se întâmplă.
Când citesc asta cu noii exploatatori....îmi vine să sparg telefonul ! Astea sunt metehne ale iubitorilor de comunism ! Pentru care am un mare dezgust !Cu ce exploatez eu sau x angajații??? Nu îi oblig să fie angajații mei , Ceaușescu nu vă exploata? Sclavi în lagărul numit România!
VAX
Membru
Membru

@VIOTUBEAMP

Asa-zisii antreprenori ii platesc prost pe angajati, abuzeaza de ei (le vorbesc urat etc) si cu banii ramasi din plusprodusul angajatilor isi cumpara proprietati (masini, case) si traiesc bine. Oamenii lureaza pentru ei pentru ca nu au alternativa, economia de stat nu mai exista.
In regimul comunist exista o nomenclatura de partid care avea avantaje, dar majoritatea banilor mergeau la proiectele de dezvoltare (metroul, hidrocentrale, uzine, statiuni turistice etc), de care am beneficiat toti. Acum beneficiaza securistii care ne speculeaza curentul electric si alte utilitati (hotelurile din statiuni etc).

In ce priveste specula cu criptomonede, eu o consider tiganeala, desi este banoasa (asa am auzit). Si baiatului meu i-a intrat in cap tampenia asta. El a lucrat ca programator in domeniul criptomonedelor, la o firma dn Anglia si ulterior la una din SUA. In total a primit 300 mii de euro, dar nu stiu ce a facut cu banii astia. Cred ca cu o parte a cumparat bitcoini. Este Caritas curat.
Invatati-va baiatul cum sa administreze mosia, ca nu este ceva greu.
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 262 ori
A fost apreciat de: 199 ori

Dle VAX, va asigur ca mare parte din absolventii Poli sunt similar in abilitati sa-si gaseasca loc de munca bun precum odrasla dvs. Cititi din ce domenii de activitate provine PIB-ul romanesc si o sa intelegeti unde se angajeaza tinerii azi. Duceti-va la targurile de joburi ca sa vedeti cum o groaza de firne cunoscute "racoleaza" crema romaneasca.

O tot dati cu patronii care jughinesc bietii angajati.

Nu te obliga nimeni sa stai la un patron care nu te respecta, etc. Nu mai suntem in vremurile cand BOB-ul zicea daca poti sau nu sa pleci din intreprindere.

Toti oamenii muncii sunt liberi sa-si aleaga viata profesionala. Sau patronul. Daca nsa accepti sa fii tratat ca un sclav, apoi vina iti apartine. Daca stii ce poti si ce stii, apoi gasesti tu unde sa te angajezi. Daca esti vai de mama ta, fara scoala, fara sa stii sa faci nimic, apoi nimeni nu-ti va da salariu daca nu produci nimic. Biznisul e ca sa faca bani patronul, nu sa plateasca angajatii ca sa frece telefonul.

Inca o data: esti capabil, iti gasesti loc de munca. Esti adaptabil si poti invata repede, iti gasesti loc de munca. Esti plin de figuri si atitudini, stai sclav la patron.

Perioada sub evrei, banuiesc ca vorbim de anii 50, inceput de 60, reprezinta perioada de teroare extrema in România. Taranii erau colectivizati cu mitraliera, intelectualii umpleau inchisorile si spargeau piatra la Canal. O trista perioada pentru umanitate.

Dezvoltarea tarii dupa razboi este o gluma, includem aici falimentarea tarii in anii 80. Cum s-au dezvoltat tari complet distruse dupa razboi (Germania, Japonia) si cum ne-am dezvoltat noi (idem blocul de est). E disproportionat sa slavim perioada sub influenta sovietica si apoi Epoca de Aur. Eu, din jena pentru performanta acelor decenii, nici n-as deschide gura sa mentionez cum a suferit tara. Eu ma intreb unde am fi fost sub influenta vestica. Macar 30% din industria si nivelul de trai din Germania si eram departe.
Mircea
Moderator
Moderator

Dle VAX, spuneati ca activitatea cu masina este publicitatea universitatii.

Hai sa va spun cum sta treaba. Pe unde locuiesc, sunt cateva facultati tehnice. In topul facultatilor din lumea intreaga sunt localizate asa: locul 28, locul 150 si locul 1408.

Acele universitati au activitati extrascolare cu masini (unele solare), roboti, etc. Au si activitati non-tehnice.

La ce folosesc aceste activitati?
1. Tinerii invata sa lucreze intr-o echipa.
2. Tinerii invata si isi dezvolta capacitatile in R&D.
3. Tinerii invata practic cum e sa dezvolti un produs, sa gestionezi un buget (sa te zbati sa obtii un sponsor) , sa respecti datele de livrare.
4. Samd.

Orice tinar inginer, trecut prin astfel de proces, va sti ce sa faca ajuns la locul de munca fata de unul care te bate la teorie, dar n-a pus mana inca pe o surubelnita.

PS: si la copiii mei la scoli, si sunt in ciclul secundar au tot felul de activitati: tehnice, literare, dezvoltare personala (celebrul concurs de dezbatere). Samd.

Bref, nu sunt publicitati ca sa atraga tinerii, ci sunt activitati ca sa le dezvolte capacitatea sa performeze in viata profesionala.

NB: Poli Bucuresti este undeva pe locul 1501 si plus. Spre dezamagirea mea...
VAX
Membru
Membru

Dupa '90 Romania a fost 100% sub controlul vesticilor, care au jefuit-o si i-au distrus industria. Nici fabricile de otet alimentar nu le-au iertat. Am intrat in gura lupilor.
Acesti utilizatori au apreciat autorul VAX pentru postare:
hpavictor (Mie Sep 03, 2025 7:52 pm)
Rating: 16.67%
Mircea
Moderator
Moderator

Uneori exista tentatia sa proiectam propriile defecte catre altii ca sa deturnam discutia in derizoriu.

In anii 90 nu mai era nimic de distrus. Ne place sau nu, Roman a avut dreptate. Si Brucan.

PS: ii dispretuiesc pe ambii, dar au avut dreptate, trebuie sa recunosc.
VAX
Membru
Membru

Dumneata chiar crezi ce spui ?
Mircea
Moderator
Moderator

Da, pentru ca in anii 90 am vazut ce faceau altii fata de noi. Aparatura, masini, utilaje grele, haine, etc.
VAX
Membru
Membru

Dumneata esti un mare antiroman. Ai o misiune, aceleasi mizerii le debitai si pe elforum. Am incheiat discutia.
Scrie răspuns