Un site interesant...tot despre căşti.

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

Scrie răspuns
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 507 ori

Dacă tot te apuci de treabă , fă-l bun din start !
Pune doua capsule 6120 in paralel pe canal .
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare:
Mircea (Vin Mai 07, 2021 9:56 pm)
Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Mircea scrie: Vin Mai 07, 2021 7:30 pm 99% din reviewuri sunt platite. Deci, se spune ce se cere in contract.
Mai ca as pune de un 6120, sa vad cum suna. Dar as cumpara o capsula QFN si face cablajul in China. Oricum, foaia de catalog cam zice totul.
Daca ma apuc de el, fac un topic, sa comenteze greii :mrgreen: forumului. Din pacate, cu intrari asimetrice, nu balansate.
viewtopic.php?f=9&t=228
Topicul exista deja...sunteti binevenit sa postati daca il realizati. Acolo gasiti si un link pe ebay, arata foarte bine, ce am primit e exact ca in link.
@hpavictor : Eu nu ma pricep la proiectat cablaje, iar pt. SMD nu pot face de mana...dar prima data voi incerca ceva cu operationale THT in paralel si daca observ ceva diferenta notabila, o sa rog pe cineva sa proiecteze un PCB pt. 2 sau chiar 4 capsule. Poate apare intre timp pe undeva schema de la Topping A90...nu stiu cat de sincer e Joshua Valour, desi ce spune despre casti s-a confirmat, cel putin in cazul castilor pe care mi le-am putut eu permite, Philips SHP9500 si Sennheiser HD560S, dar sunt si altii care zic de bine despre acest amplificator. Si asa cum am spus si in topicul despre TPA6120, finalul are 4 capsule de TPA6120 in paralel.
hpavictor
Moderator
Moderator

Mircea scrie: Vin Mai 07, 2021 7:30 pm
Mai ca as pune de un 6120, sa vad cum suna. Dar as cumpara o capsula QFN si face cablajul in China. Oricum, foaia de catalog cam zice totul.

Daca ma apuc de el, fac un topic, sa comenteze greii :mrgreen: forumului. Din pacate, cu intrari asimetrice, nu balansate.
Uite un exemplu de amplificator cu simetrizor pe intrare .
Folosește o schemă de final foarte deosebită , cumva specifică etajelor de instrumentație pentru zgomot mic , iar uneori e nevoie și de o excursie mare ( bridged ) in cazul căștilor cu impedanță mare sau foarte mare .
Etajul final din exemplul oferit este supradimensionat , în realitate nu e nevoie de așa multe module in paralel .
Opinia mea este că trebuie câte două capsule pe fiecare canal , fiecare capsulă fiind conectată in bridged .
Fişiere ataşate
format-zip
tpa6120amp.zip
17.97 KiB - Descărcat de 117 ori
Mircea (Sâm Mai 08, 2021 5:05 pm)
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Interesant...pare un produs industrial, se gaseste undeva de cumparat, PCB sau KIT?
Parca totusi nu as strica atatea OPA627, desi pe un amplif ca asta parca nu mai e asa rusine sa ceri 1400 de euro :)
Nu stiu daca ar auzi cineva diferenta fata de NE5532 acolo, dar da, daca se doreste "creme de la creme" cred ca asa ceva ar fi un posibil raspuns...
hpavictor
Moderator
Moderator

Scheme de calitate superioară sunt destule ... timp liber suficient și bună dispoziție să fie ...

Audiosaurus Rex
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 287 ori
A fost apreciat de: 222 ori

hpavictor scrie: Sâm Mai 08, 2021 2:57 am Uite un exemplu de amplificator cu simetrizor pe intrare .
Folosește o schemă de final foarte deosebită , cumva specifică etajelor de instrumentație pentru zgomot mic , iar uneori e nevoie și de o excursie mare ( bridged ) in cazul căștilor cu impedanță mare sau foarte mare .
Etajul final din exemplul oferit este supradimensionat , în realitate nu e nevoie de așa multe module in paralel .
Opinia mea este că trebuie câte două capsule pe fiecare canal , fiecare capsulă fiind conectată in bridged .
Cand ai facut referinta la 2 opampuri pe canal, m-am gandit la punerea in paralel. Ca aici in figura 1 (AN1111 de la Renesas): https://www.renesas.com/us/en/document/ ... ual-op-amp
Acesti utilizatori au apreciat autorul Mircea pentru postare:
hpavictor (Sâm Mai 08, 2021 6:32 pm)
hpavictor
Moderator
Moderator

Asta e propunerea mea pentru sursa de alimentare :
Fişiere ataşate
Denoiser  supply Low Power.png
Denoiser supply Low Power.png (31.47 KiB) Vizualizat de 1559 ori
Mircea (Dum Mai 09, 2021 2:04 am)

Audiosaurus Rex
hpavictor
Moderator
Moderator

carageae scrie: Sâm Mai 08, 2021 2:58 pm Interesant...pare un produs industrial, se gaseste undeva de cumparat, PCB sau KIT?
Parca totusi nu as strica atatea OPA627, desi pe un amplif ca asta parca nu mai e asa rusine sa ceri 1400 de euro :)
Nu stiu daca ar auzi cineva diferenta fata de NE5532 acolo, dar da, daca se doreste "creme de la creme" cred ca asa ceva ar fi un posibil raspuns...
Exista un singur modul de simetrizare ( cu un OPA627 ) si 20 de module de etaj final ( fiecare conectat " nativ " in bridged ) .
Schema e absolut banala , dar pe alimentarea fiecarui modul de etaj final trebuie montate perle de ferita .
@Mircea : pentru aplicatia dorita de noi ( casti ) sunt suficiente 4 asemenea module , cate doua pe fiecare canal .
Schema e lamuritoare .
Lipseste etajul de intrare ( cu jumper-e pentru stabilirea GAIN-ului ) , potentiometrul de volum precum si circuitul de detectie AC + temporizare cu releu pe iesire ...

Audiosaurus Rex
hpavictor
Moderator
Moderator

Aici aveti un bun exemplu de amplificator pentru casti ( de la o firma cu pedigree , audiofila ) schema este in atasament . Este doar un exemplu de complicatie tehnica , posibil utila unora :crazy_face: .
Fişiere ataşate
bha-1_interior.jpg
bha-1_interior.jpg (545.38 KiB) Vizualizat de 1552 ori
format-pdf
BHA1 Owners Manual.pdf
988.65 KiB - Descărcat de 120 ori
bha_4.jpg
bha_4.jpg (255.95 KiB) Vizualizat de 1552 ori
bha_3.jpg
bha_3.jpg (188.87 KiB) Vizualizat de 1552 ori
bha_2.jpg
bha_2.jpg (242.49 KiB) Vizualizat de 1552 ori
bha_1.jpg
bha_1.jpg (251.72 KiB) Vizualizat de 1552 ori

Audiosaurus Rex
Scrie răspuns