Portugalia produce integrate ? Eu stiam ca dopuri de pluta. Vi se par mai bune integratele de la saracanii aia, decat cele chinezesti ?carageae scrie: Vin Sep 12, 2025 5:46 am OK, pun socluri si o sa vad, TL072 nu mai stiu unde le-am pus, am o cutiuta plina, de alea insa sunt sigur, sunt recuperate din ceva mixer din anii 80 si erau pe socluri si acolo....MADE IN PORTUGAL.
Crossfeed
Moderator: hpavictor
- VAX
- Membru

- A apreciat de: 5 ori
- A fost apreciat de: 155 ori
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
Am cumparat SH ceva placi dintr-un mixer mare, parcă Soundcraft sau Solton in orice caz, de firma buna, avea potentiometre bune, dar unele rupte si uzate. Cel care l-a dat a zis ca avea prea multe bube ca sa mai fie reparat., dar era ceva scula de anii 80, avea vreo 40kg.
Oricand prefer integrate din asa ceva....saracani portughezii? Hm...am avut o colega care si-a dat acolo doctoratul in muzica veche, pe alocuri sunt chiar mai evoluati decat spaniolii....cam toti "cuceritorii" din evul mediu au acum natiuni puternice - noi....cu "sărăcia şi nevoile şi neamul" am rămas....de pe atunci.
Dar sa ramanem la crossfeed....eu intrebam despre cele doua operationale, evident ca sunt mai multe, datorita impedantei de intrare, din cate stiu alea cu jfet sunt mai potrivite pentru filtre, nu zgomotul ma preocupa la nivel de semnal de linie.
Era interesant sa stim ce a folosit autorul, dar din ce am cercetat eu, poate fi contactat doar prin varianta premium a Linkedin, nu am chef sa platesc doar pt. a avea acces sa trimit un mail dintr-o aplicatie pe care o folosesc absolut ocazional.
Oricand prefer integrate din asa ceva....saracani portughezii? Hm...am avut o colega care si-a dat acolo doctoratul in muzica veche, pe alocuri sunt chiar mai evoluati decat spaniolii....cam toti "cuceritorii" din evul mediu au acum natiuni puternice - noi....cu "sărăcia şi nevoile şi neamul" am rămas....de pe atunci.
Dar sa ramanem la crossfeed....eu intrebam despre cele doua operationale, evident ca sunt mai multe, datorita impedantei de intrare, din cate stiu alea cu jfet sunt mai potrivite pentru filtre, nu zgomotul ma preocupa la nivel de semnal de linie.
Era interesant sa stim ce a folosit autorul, dar din ce am cercetat eu, poate fi contactat doar prin varianta premium a Linkedin, nu am chef sa platesc doar pt. a avea acces sa trimit un mail dintr-o aplicatie pe care o folosesc absolut ocazional.
- hixpp02
- Membru

- A apreciat de: 35 ori
- A fost apreciat de: 35 ori
Mergeți pe 2068 dacă aveți…eu nu am zis ca nu poate sa funcționeze cu alte tipuri de integrate, dar NJM2068 in momentul de față la raport calitate/pret este foarte bun. Uitați-vă la Mouser,n-ai veți vedea despre ce vorbesc.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
Crossfeed este o mare prostie , crește diafonia între canale ,implicit atenuează efectul stereo .
- carageae
- Mod global

Se pare ca ai citit doar titlul si cateva idei principale....dar asa zic unii si de amplificatoarele pe lampi, si n-ar accepta ca suna mai bine nici daca-i pici cu ceară....VIOTUBEAMP scrie: Sâm Sep 13, 2025 7:43 pm Crossfeed este o mare prostie , crește diafonia între canale ,implicit atenuează efectul stereo .
Dar s-a spus deja, nu e pentru oricine si nici pentru orice inregistrare, nici eu nu as accepta sa fie "allways on"...iar daca pot sa fac ceva variabil chiar cu caracteristici parametrice, cum e schema in discutie, macar ca experiment eu o s-o fac cat de curand.
Ce spui tu e adevarat, adica atenueaza efectul stereo, dar tocmai pentru asta il facem, sa corecteze un efect stereo prea accentuat, nenatural.
Ca sa spui ca crossfeedul e o prostie inseamna sa negi una din etapele procesului de mastering, pt. ca si pan-ul de la mixer tot un crossfeed face, doar ca nu e selectiv in functie de frecventa....
- VAX
- Membru

Asa si integratele romanesti erau dupa licenta Vest. Materialele (siliciul, plasticul pentru capsule etc) si utilajele erau din Vest. De ce forumistii arunca cu rahat in ele, ca sa le faca pe plac la cei care nu ne iubesc ?hixpp02 scrie: Sâm Sep 13, 2025 4:34 pm In trecut Texas Instruments avea o fabrica in Portugalia, acele integrate sunt inca din generația veche, mult mai sigur ca nu sunt altceva, ca cele chinezești.
- VAX
- Membru

Portughezii si spaniolii au facut mult rau in lume, sa nu-i laudam. Colonialism si genocid, mutarea negrilor in America etc. Eu sa nu aud de ei, imi fac scarba.carageae scrie: Sâm Sep 13, 2025 5:02 pm ....saracani portughezii? Hm...am avut o colega care si-a dat acolo doctoratul in muzica veche, pe alocuri sunt chiar mai evoluati decat spaniolii....cam toti "cuceritorii" din evul mediu au acum natiuni puternice - noi....cu "sărăcia şi nevoile şi neamul" am rămas....de pe atunci.
Iar noi n-am evoluat din cauza turcilor, dar si a Bisericii Ortodoxe, prost organizata (minimal, la nivel de breazla popilor).
- VAX
- Membru

Cam asa ar fi.VIOTUBEAMP scrie: Sâm Sep 13, 2025 7:43 pm Crossfeed este o mare prostie , crește diafonia între canale ,implicit atenuează efectul stereo .
- carageae
- Mod global

Ati facut? Ati ascultat? Sau ma combateti doar din ce cititi pe sarite?
Am prezentat deja doua montaje realizate, nu sunt conceptia mea, in discutie e inca unul propus de un inginer electronist care si in prezent lucreaza in domeniul audio, la Harman. O firmă care a investit mult în studiul căştilor şi a măsurătorilor acustice.
Crossfeed se gaseste si pe amplificatoare de casti de bani multi, care se mai si vand.
Asa ca, despre ce vorbim? Ştiu şi diverşi experţi, cu sau fără pretenţii de audiofilie, care neagă necesitatea corectorului de ton, sau, ptiu, drace! a unui equalizer parametric. Pana acum am pacalit doi, care au ascultat la mine, pe casti, un material adus de ei, dar pe foobar si MathAudio rula in background. "Wow, da' ce bine sună la tine, ce amplificator ai?" Cand le-am arătat amplificatorul - desfăcut, ca să nu fie discuţii, iar apoi pluginul MathAudio, cu crossfeed si o curbă de equalizer care arăta ca un plan topografic, dar era perfect adaptat căştilor pe care le aveam, s-au supărat. Dar după ce au încercat şi ei acasă, am (re)devenit prieteni...
Am atasat mai jos o captură de ecran cu ce folosesc eu pt. Sennheiser HD650.
Vă rog nu mai scrieti aici daca o faceti doar ca sa va treaca plictiseala...si de unde ati scos-o ca scaderea (controlata) a diafoniei contravine unei bune auditii, din Tehnium sau Start spre viitor? Daca da, cititi si reviste mai noi....
Desi nu sunt un fan al A.I., iată ce spune, la o simplă căutare pe google:
"What is crossfeed?
Crossfeed is a process that blends the left and right channels of a stereo audio recording.
It's designed to reduce the extreme channel separation that can occur with headphones, making the sound seem more like it's coming from speakers."
Mai jos aveti un amplificator care costa peste 2000 de dolari si e folosit chiar in studiouri serioase. Şi ăia or fi proşti???
Problema pt. care l-am pus momentan in standby e ca nu am avut ocazia sa ascult asa ceva ca sa am o idee mai clara, dar fiind ceva patentat, nu poate fi rau. Niciun producator de audio nu patenteaza ceva care nu intereseaza pe nimeni. Aş vrea să văd, măcar de curios, cum realizeaza cei de la SPL Audio acel crossfeed...poate are @hpavictor vreo schemă?
https://www.whathifi.com/reviews/spl-phonitor-xe
Am prezentat deja doua montaje realizate, nu sunt conceptia mea, in discutie e inca unul propus de un inginer electronist care si in prezent lucreaza in domeniul audio, la Harman. O firmă care a investit mult în studiul căştilor şi a măsurătorilor acustice.
Crossfeed se gaseste si pe amplificatoare de casti de bani multi, care se mai si vand.
Asa ca, despre ce vorbim? Ştiu şi diverşi experţi, cu sau fără pretenţii de audiofilie, care neagă necesitatea corectorului de ton, sau, ptiu, drace! a unui equalizer parametric. Pana acum am pacalit doi, care au ascultat la mine, pe casti, un material adus de ei, dar pe foobar si MathAudio rula in background. "Wow, da' ce bine sună la tine, ce amplificator ai?" Cand le-am arătat amplificatorul - desfăcut, ca să nu fie discuţii, iar apoi pluginul MathAudio, cu crossfeed si o curbă de equalizer care arăta ca un plan topografic, dar era perfect adaptat căştilor pe care le aveam, s-au supărat. Dar după ce au încercat şi ei acasă, am (re)devenit prieteni...
Am atasat mai jos o captură de ecran cu ce folosesc eu pt. Sennheiser HD650.
Vă rog nu mai scrieti aici daca o faceti doar ca sa va treaca plictiseala...si de unde ati scos-o ca scaderea (controlata) a diafoniei contravine unei bune auditii, din Tehnium sau Start spre viitor? Daca da, cititi si reviste mai noi....
Desi nu sunt un fan al A.I., iată ce spune, la o simplă căutare pe google:
"What is crossfeed?
Crossfeed is a process that blends the left and right channels of a stereo audio recording.
It's designed to reduce the extreme channel separation that can occur with headphones, making the sound seem more like it's coming from speakers."
Mai jos aveti un amplificator care costa peste 2000 de dolari si e folosit chiar in studiouri serioase. Şi ăia or fi proşti???
Problema pt. care l-am pus momentan in standby e ca nu am avut ocazia sa ascult asa ceva ca sa am o idee mai clara, dar fiind ceva patentat, nu poate fi rau. Niciun producator de audio nu patenteaza ceva care nu intereseaza pe nimeni. Aş vrea să văd, măcar de curios, cum realizeaza cei de la SPL Audio acel crossfeed...poate are @hpavictor vreo schemă?
https://www.whathifi.com/reviews/spl-phonitor-xe
- Fişiere ataşate
-
- Phonitor Crossfeed.jpg (127.05 KiB) Vizualizat de 338 ori
-
- HD650.jpg (167.46 KiB) Vizualizat de 338 ori