Banuiesc ca e documentul pus de colegul mai sus.
Nu stiu de ce, la mine cand dau pe douwnload imi cere sa descarc o aplicatie, Tune nu stiu cum si nici dupa aia nu imi da link de download.
Surse de inspirație pentru constructorii noștri
Moderator: hpavictor
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 507 ori
O realizare de geniu a anilor '70 , ofera o compensare a impedantei difuzorului , oferind un sunet de lampa !
- Fişiere ataşate
-
- The Fisher TX-1000.gif (69.53 KiB) Vizualizat de 491 ori
- Rating: 33.33%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- hpavictor
- Moderator

carageae scrie: Lun Iul 28, 2025 11:12 pm Cred ca schema asta, fara micul preamp de la intrare, se poate realiza, cu modificari minime, pe un cablaj de Amplificator de 10W IPRS cine le mai are....
Nici vorba , acel mic preamplificator cu doua tranzistoare reprezinta fix etajul de corectie a erorilor inclusiv a variatiei de impedanta a sarcinii ...
Este complet gresit modul de gandire care urmareste o schema simpla , dar castrata .
Cu multi ani inainte , au fost destui ingineri proiectanti care a simplificat deja schemele , pentru a obtine cel mai bun compromis intre costul de fabricatie si performantele audio .
Nu se poate sa furi oul de sub closca si sa astepti sa scoata pui
- Rating: 16.67%
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
NU, nu m-am exprimat eu bine, nu ma gandeam la a renunta la etajul de intrare, ci de a-l face pe un cablaj separat, poate chiar din ala de test, spuneam doar ca restul schemei seamana cu amplificatorul de 10W.
Evident ca cine nu are acel cablaj gata facut va trebui sa faca un cablaj pentru tot montajul.
Evident ca cine nu are acel cablaj gata facut va trebui sa faca un cablaj pentru tot montajul.
- Mircea
- Moderator

- A apreciat de: 287 ori
- A fost apreciat de: 222 ori
Poate il fac intr-o zi de iarna. Pare interesant, si de mult vreau un amplif cu iesire pe condensator (ca sa-mi complic viata - sic!).
Zice lumea ca BC107 si 2N4248 pot fi inlocuite de 3904 si 3906.
Cele 3 diode in serie : 4148 sau 400x.
ZM5xxxxx : Zener 6V8 (unii au pus si 6V2) serie cu 4148/400x.
SID51xxx : 1N540x (2-3A).
TRI004 si 005 : unii au pus 139 si 140. Dar poate ii mai bine cu niste 3503 si 1381 (daca mai aveti stoc).
TRI009 : 2SC, MJ, NJW, MJL, etc.
Recunosc, nu m-am uitat la beta, am aruncat niste posibilitati pe masa.
PS: Din schema postata de Victor (aia cu culori), lipseste reglajul de tensiune mediana la iesire.
Zice lumea ca BC107 si 2N4248 pot fi inlocuite de 3904 si 3906.
Cele 3 diode in serie : 4148 sau 400x.
ZM5xxxxx : Zener 6V8 (unii au pus si 6V2) serie cu 4148/400x.
SID51xxx : 1N540x (2-3A).
TRI004 si 005 : unii au pus 139 si 140. Dar poate ii mai bine cu niste 3503 si 1381 (daca mai aveti stoc).
TRI009 : 2SC, MJ, NJW, MJL, etc.
Recunosc, nu m-am uitat la beta, am aruncat niste posibilitati pe masa.
PS: Din schema postata de Victor (aia cu culori), lipseste reglajul de tensiune mediana la iesire.
- hpavictor
- Moderator

Da , cumva lipseste ( in spiritul schemelor initiale ale lui "Hung-Chang Lin"
) , dar in schema de mai jos reglajul se face prin modificarea curentului prin etajul VAS , oricum orice eroare poate fi acceptabila in anumite limite , deoarece avem un condesator de cuplaj cu sarcina ( obligatoriu de curent mare , modelul cu suruburi la borne ar fi de preferat ) pe iesire , care sterge orice componenta asimetrica ...
- Fişiere ataşate
-
- Fisher TX1000 beg10001.jpg (97.08 KiB) Vizualizat de 483 ori
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex