Am și eu exemple :
STK 4843 este contrafăcut iar STK 4151-2 original....se observă că la cel original pinii de legătură sunt înglobați în rășină iar la cel contrafăcut sunt liberi :
...ultima poză este cu cel contrafăcut....
Circuite STK contrafacute
Moderator: hpavictor
- flomar60
- Moderator

- A apreciat de: 13 ori
- A fost apreciat de: 35 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_6127 (FILEminimizer).JPG (90.2 KiB) Vizualizat de 565 ori
-
- IMG_6126 (FILEminimizer).JPG (58.15 KiB) Vizualizat de 565 ori
-
- IMG_6125 (FILEminimizer).JPG (55.18 KiB) Vizualizat de 565 ori
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 535 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Vad ca si in pozele de la dvs difera fontul seriei de pe spate si ce am mai observat: placa este putin mai groasa la cel original. Nu stiu daca inglobarea pinilor in rasina este unul din factori, la mine a fost taman invers.
Forum Hobby-Electronics
- hixpp02
- Membru

- A apreciat de: 35 ori
- A fost apreciat de: 35 ori
Principala problemă în cazul acestor integrate este faptul că originalele nu se mai produc, iar cele noi care se mai găsesc prin e-bay, Aliexpress sunt făcături mai puțin reușite. Prin recuperări există șansa de a găsi ceva utilizabil, în rest șanse foarte mici să găsești unul nou și original. S-a încercat în mai multe cazuri repararea unor astfel de integrate, la seriile mai vechi se putea schimba finalele, dar după o vreme nu se mai putea face mare lucru, astea devenind din ce în ce mai complexe.
Am și eu câteva din recuperări, dar mi-e in general mi s-a întâmplat ca în cazul unui amp defect cu probleme la ci final să nu se potrivească cu niciunul din care am eu….
Am și eu câteva din recuperări, dar mi-e in general mi s-a întâmplat ca în cazul unui amp defect cu probleme la ci final să nu se potrivească cu niciunul din care am eu….
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 535 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Si eu ce am sunt din recuperari, nu m-as risca sa cumpar "noi", mai ales de pe ebay sau ali...sa nu mai zic de magazine din tara gen m...om
. Pt seria 41x2II am facut un cablaj pe care il voi folosi la cele pe care le am deja, deschid un topic nou si pun pdf acolo, daca mai sunt colegi interesati.
- Rating: 33.33%
Forum Hobby-Electronics