Sistem operare pt Intel NUC
Moderator: addybiru
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 535 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Am cumparat luna asta un mini PC, un Intel NUC 5CPYH, din pacate cu procesor destul de slabut, un Intel Celeron; in rest, vine cu un SSD de 120GB, 4GB memorie DDR3, porturi USB3 si conexiune Wi-fi dual band. Am incercat si testat Ubuntu 20 cu Gnome, merge cam greu, de Windows 10 nu mai zic
Ce sistem recomandati pt un astfel de mini PC? As vrea sa pun Logitech Media Server sau Volumio si sa-l transform intr-un media server iar ca sistem de operare, ma gandeam la Raspbian, derivatul din Debian care ruleaza pe Raspberry Pi, sa vedem cum se comporta.
- Fişiere ataşate
-
- Acesta este NUC-ul :)
- 27178276-3240.jpg (212.83 KiB) Vizualizat de 2153 ori
- Rating: 16.67%
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

Nu am incercat Linux Lite dar ma gandeam ca scopul final sa fie ala de media server, de acolo si sistemele enumerate mai sus; as putea merge si pe Daphile (il am deja pe media server-ul main) dar mai degraba as incerca ceva nou, de Volumio am auzit numai de bine, unii recomanda si Logitech Media Server...pana la urma dau cu banul si vad ce picak3nou scrie: Vin Aug 28, 2020 11:10 am Ai incercat o varinta de linux lite? Parca avea si ubuntu ceva lite.
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

Pana la urma am ramas cu Volumio, am ars imaginea pe un stick si NUC-ul booteaza de pe acel stick...imi place ca il pot controla din retea, are o sumedenie de posturi radio de toate genurile deci cred ca ramane asta...ah, se si misca bine pe mini-PC
Forum Hobby-Electronics
Volumio e fain are grafica buna, dar din ce am citit si eu uni prefera mooode audio nu are grafica la fel ca volumio si e trebuie fcaute mai multe setari. La volumio pt unele optiuni gen Bluetooth trebuie sa platesti pe cand si moode e gratis
- Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare:
- addybiru (Vin Aug 28, 2020 11:49 am)
- Rating: 16.67%
- addybiru
- Mod global

Daca raman la asta si decid ca e ce trebuie, sunt dispus sa le platesc, nu e asta problemaDANO scrie: Vin Aug 28, 2020 11:47 am Volumio e fain are grafica buna, dar din ce am citit si eu uni prefera mooode audio nu are grafica la fel ca volumio si e trebuie fcaute mai multe setari. La volumio pt unele optiuni gen Bluetooth trebuie sa platesti pe cand si moode e gratis
Forum Hobby-Electronics
Acuma fiecare stie ce e ok si ce nu e pt el, iar 30$sau Euro/an nu e mult nici la volumio. Anu trecut m-am jucat si eu si cu volumio si cu mooode si inca cu vreo doua la care numele nici nu imi mai aduc aminte si atunci mi-am format ideia ca pt mine mooode e ceea ce am eu nevoie si volumio pt ca e mai restrictiv, lucru care nu il vreau atata timp cat am o alta varianta free care nu ma restrictioneaza.
https://moodeaudio.org
https://moodeaudio.org
- addybiru
- Mod global

Mai ramane sa vad cum se comporta cu placa de sunet pe USB, NI Audio4DJ, pana atunci mai organizez favoritele si sa vad ce mai pot customiza 
- Fişiere ataşate
-
- volumio.png (350.08 KiB) Vizualizat de 2125 ori
Forum Hobby-Electronics