Aparate foto digitale ieftine

Discutii of topic, fara legatura cu domeniul acestui forum.
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 62 ori
A fost apreciat de: 66 ori

Deja discutia seamana cu o pledoarie a folosirii Linux de catre utilizatori de Windows care nu stiu si nici nu vor sa afle despre alt sistem de operare. Chiar un amic linuxist - dar profesionist, nu aspirant, ca mine - mi-a zis ca utilizarea de Linux de catre cineva care nu are nevoie de el e cam ca ideea de a taia un copac si a scoate grafit din mină ca sa faci un creion.
Daca v-as arata colectia mea de asemenea aparate digitale vechi poate v-as convinge ca e un drum inchis, dar nu doresc asta, respect orice parere, chiar daca aici sunt convins ca e gresita. Eu v-am spus doar ca am incercat asta si nu merge. Poate aveti noroc mai mult sau gasiti un aparat minune care poate face ceea ce doriti. Dar ma indoiesc ca va fi ieftin, poate doar la un chilipir...am reusit ceva cu un DSLR imprumutat...dar tot varianta cu telefonul a fost mai buna. Insa chiar si asa, un scanner de la un multifunctional actual si un prieten dispus sa ajute sunt mult mai eficiente, ca timp investit dar si ca rezultat final...
As vrea sa cred ca poate nu am facut eu ce trebuie, dar am destula experienta cu programe de editare, de OCR sau de print management ca sa imi dau seama ca nu prea e nimic de facut.
Acesti utilizatori au apreciat autorul carageae pentru postare:
hpavictor (Mie Feb 19, 2025 12:46 am)
Rating: 16.67%
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 418 ori
A fost apreciat de: 465 ori

Fiecare se simte bine doar cu ceea ce ii recomanda experienta de viață , de regulă părerea altora nu contează .
În schimb e bine apară discuții pro și contra , unii vor găsi alte opțiuni de scanare .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
carageae
Mod global
Mod global

Chiar daca e putin pe langa subiect, nu merita un topic nou:
Avea pe elforum un coleg un "microscop" improvizat din ceva webcam 1080p si optica unui aparat de mărit.
A fost cam evaziv in ce priveste realizarea....a incercat cineva concret asa ceva?
Nu e pentru scanat, ci pentru a putea urmari pe un monitor pozitionarea unor piese marunte, de la o distanta suficient de mare ca sa nu incurce letconul la lipire...
Senin
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Din ce ţin minte nu a fost folosită optica aparatului de mărit ci doar sistemul mecanic de susţinere şi ridicare-coborâre a capului optic, înlocut cu o cameră
Paul M
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 20 ori

Am eu un Huawei Y5/2016, cu Android 5.1.
Fabricantul a inclus și utilitarul Lupa. Acesta activează camera spate, dar și ledul (sau lanterna). Screen-ul este acum altul. incluzând un sector activ cerc. Există un cursor și cu degetul se reglează focalizarea (lucu nemaiîntâlnit la o cameră, care are un autofocus software). Rezultate bune.
Pentru lucrul cu letconul dedesubt, apreciez posibilă o mărire de 1,7 X.
Nu am posibilitatea să fac un screen-save.
Cum s-ar putea exporta imaginea pe un PC/monitor, n-am nicio idee.
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 418 ori
A fost apreciat de: 465 ori

carageae scrie: Dum Feb 16, 2025 2:53 am Deja discutia seamana cu o pledoarie a folosirii Linux de catre utilizatori de Windows care nu stiu si nici nu vor sa afle despre alt sistem de operare. Chiar un amic linuxist - dar profesionist, nu aspirant, ca mine - mi-a zis ca utilizarea de Linux de catre cineva care nu are nevoie de el e cam ca ideea de a taia un copac si a scoate grafit din mină ca sa faci un creion.
Daca v-as arata colectia mea de asemenea aparate digitale vechi poate v-as convinge ca e un drum inchis, dar nu doresc asta, respect orice parere, chiar daca aici sunt convins ca e gresita. Eu v-am spus doar ca am incercat asta si nu merge. Poate aveti noroc mai mult sau gasiti un aparat minune care poate face ceea ce doriti. Dar ma indoiesc ca va fi ieftin, poate doar la un chilipir...am reusit ceva cu un DSLR imprumutat...dar tot varianta cu telefonul a fost mai buna. Insa chiar si asa, un scanner de la un multifunctional actual si un prieten dispus sa ajute sunt mult mai eficiente, ca timp investit dar si ca rezultat final...
As vrea sa cred ca poate nu am facut eu ce trebuie, dar am destula experienta cu programe de editare, de OCR sau de print management ca sa imi dau seama ca nu prea e nimic de facut.
Am instalat o aplicatie gratis de scaner pentru telefon ( se numeste Scanner PDF ) si intradevar , ofera rezultate foarte bune .
Multumesc pentru pont !
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare:
carageae (Mie Feb 19, 2025 3:42 am)
Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 112 ori

Nu poti sa scanezi o carte cu sute de pagini folosind telefonul (din mana - poze miscate). Este mult mai bine cu un aparat foto fixat pe un stand de fotografiere.
carageae
Mod global
Mod global

Exista si standuri pt. telefon....eu am folosit un adaptor pt. selfie stick pe care l-am prins intr-un suport de microfon..
Scrie răspuns