A rezultat ceea ce se vede mai jos. Un traf cu iesire de 12Vac, o punte, nici o filtrare, si un motor de 12Vcc (din colectia proprie de barcute RC) nu foarte rapid (vibratiile sunt problematice cand masina de taiat este din lemn si cuplajul este oarecum excentric).
Asa arata: Ca sa fiu sigur ca tai drept, atasez un ghid (bucata lemn profil patrat) cu 2 cleme cu surub. E musai sa fie totul bine aliniat in ambele capete ale cabajului de taiat ca sa fie o taietura perfecta pe linia punctata. Calitatea taieturii din fabrica: si a mea: Detalii despre sistemul de prindere al discului diamantat: o cupla de motoare de barci RC. Si asta este discul diamantat, impreuna cu sistemul de prindere (are deja un alt disc mai mic instalat), genul Dremel sau similar. Evident, totul a inceput cu o schita in Autocad...
Cateva note pentru protectia muncii:
1. Decupatura in placa de lemn (fanta) din partea superioara este mai mica decat diametrul discului. Deci, discul nu are cum sa-mi fie aruncat in fata. Totusi, ca sa evit bucatele de material, am optat pentru o protectie cu plexiglas (il aveam disponibil). Merge si cu niste ochelari de protectie, cata vreme taiati ca mine: cu un disc care nu poate trece fizic prin fanta.
2. Cum praful de fibra de sticla este nociv, se recomanda purtarea unei masti de spital. Cred ca mai toti avem deja cateva bucati ramase din episodul Covid. Folositi masca.
3. Discul diamantat nu taie la mana la o simpla atingere. Nu stiu ce se intampla daca apasati mai tare pe el in timp ce se roteste.