Păi să spunem drept, pe aici n-a prea construit nimeni multe scheme radio. Mai mult stăm de vorbă și ne uităm la poze ...
Cu integratele alea, de televizor (alb-negru), s-au imaginat câteva scheme de recepție radio. La noi au apărut prin Tehnium, autorii având (zic eu) mai multe cunoștințe și posibilități să vadă despre ce este vorba. În general a interesat posibilitatea de demodulare. Totuși, nu au făcut carieră.
Ar putea fi căutate și alcătuit un mic documentar, așa de amorul artei ...
2. După cum se zice, TDA7000 e deja istorie ...
Diverse circuite integrate RF
- Giorgica
- Moderator
- A apreciat de: 1 data
- A fost apreciat de: 7 ori
https://www.electronicsforu.com/electro ... ng-tba120s simpla utilizare a lui TBA120 de pe vremuri.
- Paul M
- Membru
- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 16 ori
CI de radiofrecvență sunt multe. Sunt cele pentru folosirea în radioreceptoare, sunt altele cu destinații speciale (sau limitate), folosite mai ales în aparatura de radioametori ... Să lăsăm deoparte CI TV.
Eu am făcut cunoștință cu multe CI radio, cumpărând cândva epave radio din talcioc. Costau mai puțin ca țigările altora, în general reușeam să le pun în funcțiune acasă, pe masă, vedeam cum se numesc integratele, căutam dacă se putea (atunci) informații despre ele ... și cam atât. (Construcțiile, de la cele mai modeste, la unele chiar remarcabile).
Vorbind despre ele, unora li s-ar putea pare că vorbim despre OZN-uri ... mai ales că nici nu prea se (mai) găsesc.
Pe altele le-am găsit doar „ prin poze ” ...
Eu am făcut cunoștință cu multe CI radio, cumpărând cândva epave radio din talcioc. Costau mai puțin ca țigările altora, în general reușeam să le pun în funcțiune acasă, pe masă, vedeam cum se numesc integratele, căutam dacă se putea (atunci) informații despre ele ... și cam atât. (Construcțiile, de la cele mai modeste, la unele chiar remarcabile).
Vorbind despre ele, unora li s-ar putea pare că vorbim despre OZN-uri ... mai ales că nici nu prea se (mai) găsesc.
Pe altele le-am găsit doar „ prin poze ” ...
- Paul M
- Membru
- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 16 ori
The TEA5710 is a high performance Bi-MOS IC ...
O prețiozitate mai rar întâlnită la integratele de larg consum.
De fapt ultimele integrate radio de la Philips (făcute parcă doar pentru ei) au fost foarte stufoase.
Vezi TEA 5591, 5591A, 5592, 5594 și acesta de față.
Au avut ei niște receptoare interesante, dar nu prea s-au văzut pe la noi.
O prețiozitate mai rar întâlnită la integratele de larg consum.
De fapt ultimele integrate radio de la Philips (făcute parcă doar pentru ei) au fost foarte stufoase.
Vezi TEA 5591, 5591A, 5592, 5594 și acesta de față.
Au avut ei niște receptoare interesante, dar nu prea s-au văzut pe la noi.
- hpavictor
- Moderator
- A apreciat de: 376 ori
- A fost apreciat de: 405 ori
Sincrodina
- Fişiere ataşate
-
- RX sincrodina cu a244 tca440 к174ха2.jpg (228.92 KiB) Vizualizat de 41 ori
- Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex