Browser deștept ...

Tutoriale, proiecte si articole despre Windows si software aferent

Moderator: addybiru

Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 212 ori
A fost apreciat de: 163 ori

Cine mai foloseste XP?

Acel browser probabil e dintre cele care pacalesc paginile web despre versiunea de Windows. Deci are rolul si functia bine definita.
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 110 ori

Eu mai lucrez cu Win XP si cu Win 98 instalate pe un PC vechi (pe partitii diferite), pentru ca asa pot sa folosesc unele programe cracuite. Stiu si alte persoane care utilizeaza XP.
VAX
Membru
Membru

Incercati si browserele astea :

Tor. browser
https://www.torproject.org/download/

Psiphon
https://psiphon.en.softonic.com/download

Se zice ca permit sa accesati paginile de pe net care sunt blocate/cenzurate.

Eu am folosit web proxi. Sunt mai multe, dar numai unele merg bine.

https://croxyproxy.com/
VAX
Membru
Membru

Un browser bun este Yandex, nu consuma multe resurse si nu incetineste sistemul de operare. Chrome merge acum doar pe W10 si W11, iar Firefox incetineste windows-ul de trebuie sa reinstalezi sistemul de operare.
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 484 ori
A fost apreciat de: 194 ori

VAX scrie: Vin Aug 23, 2024 1:59 pm Chrome merge acum doar pe W10 si W11, iar Firefox incetineste windows-ul de trebuie sa reinstalezi sistemul de operare.
Da, cele doua merg mai greu doar pe Windows, in Linux e alta poveste; fiind un utilizator de Linux, Firefox si Chromium se misca mult mai bine, indiferent de distributie; nu browserele sunt de vina, cei de la Redmond sunt, au ingreunat sistemul lor de operare si inca mai au multe bug-uri de rezolvat.
Forum Hobby-Electronics
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 22 ori
A fost apreciat de: 23 ori

Depinde de configurația sistemului, pe un calculator sau laptop decent funcționează bine și Chrome și Firefox. Dar Brave este și mai bun, la reclame… și asta este cea mai mare problemă, aproape orice pagină deschisă vine cu sute de reclame, care vor să se deschidă toate deodată, sistemul devenind lent sau nu mai răspunde la comenzi.
Se poate optimiza sistemul Windows 10 și 11, fără acele servicii care rulează și consumă resurse multe, se poate obține un sistem rapid și responsabil.
VAX
Membru
Membru

Spuneti cum se face sa mearga rapid W10 si W11 . Detaliat, ca eu nu sunt destept la d-astea.
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 22 ori
A fost apreciat de: 23 ori

Pe scurt, una dintre posibilități de pe Win 10/11:
Se rulează următoarea comandă în mod administrator:
iwr -useb https://christitus.com/win | iex
După rulare va apărea un meniu frumos din care se pot instala diferite programe,etc, dacă se dorește.
În fereastra “Debloat” se poate scăpa de diferite programe, servicii pe care nu le dorim (de ex. “Set services to manual” este foarte indicat)
La fereastra “Windows updates” eu aleg Disable all, dar este ok și cu Security
la fel, eu nu folosesc nimic din acele programe care se auto instalează cu Windows, le dezinstalez pe toate.
La Chrome sau Firefox instalez modulul Ublock origin ( până când va merge și asta, că Google vrea tare mult să scape de ablockeri…)
Pe scurt, cam atât …un restart și gata
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 484 ori
A fost apreciat de: 194 ori

VAX scrie: Sâm Aug 24, 2024 7:05 pm Spuneti cum se face sa mearga rapid W10 si W11 . Detaliat, ca eu nu sunt destept la d-astea.
Pentru ceva rapid si simplu, recomand debloater-ul de aici, il folosesc de ceva timp pe 10, EZ Debloater: https://freetimetech.com/windows-10-cle ... ol-by-ftt/ .
Am pus o poza, pt exemplificare si nu e nevoie sa dati pe advanced sau fine-tuning, cele esentiale sunt ok (essential tweaks). Dupa ce rulati programul, dati click pe butonul "Essential tweaks" apoi pe "Run script" si asteptati, dureaza pana efectueaza toate modificarile (1-5min, depinde de configuratie).
Fişiere ataşate
Screenshot-2023-12-17-220719-1024x553.png
Screenshot-2023-12-17-220719-1024x553.png (140.28 KiB) Vizualizat de 216 ori
Forum Hobby-Electronics
Paul M
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 19 ori

Testat de probă :
Win 10 pro 32 bit / 2016
Nu merge decât prima variantă, Ver 1.2 Public/Beta 2020