TopoR - Topological router

Proiectare 2D, 3D si PCB

Moderator: Mircea

Scrie răspuns
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 115 ori

https://en.wikipedia.org/wiki/TopoR

A folosit cineva acest program de proiectare a cablajelor ? Se gaseste pe undeva o versiune functionala, alta decat cea demo (cu limitari) data de firma ?
Versiunea sub DOS merge impreuna cu P-Cad, dar nu stiu cum "se racordeaza" cele doua programe. Cu programul asta se pot obtine cablaje cu trasee rotunjite, mult mai potrivite pentru RF.
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 428 ori
A fost apreciat de: 476 ori

Vă invit să studiați și acest software ( total gratis ) este extrem de evoluat , inclusiv în RF :

https://www.kicad.org/
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 233 ori
A fost apreciat de: 186 ori

Banuiesc ca traseele rotunjite se vor ca cele din radiouri, de par ca sunt pictate, mai curand decat desenate.

Eu folosesc Eagle, dar cred ca Kicad si Sprint sunt similare, se pot crea zone de cablaj (poligoane) in orice forma se doreste, cu un pic de efort care diminueaza odata cu acumularea experientei.

Nu e musai sa tragi linii sau sa folosesti autorouterul, la care renunti destul de repede odata invatat cu programul.
Acesti utilizatori au apreciat autorul Mircea pentru postare:
addybiru (Mar Iun 29, 2021 6:43 am)
Rating: 16.67%
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 115 ori

Vreau ceva simplu si eficient, Kicad este stufos (peste 1 Gb kitul de instalare). Sunt destul de uzat ca sa sper la multi ani de utilizare a Kicad, nu stiu daca merita efortul sa-l invat. Trebuie sa fim toti constienti ca mergem pe o strada infundata, care se termina la un moment dat.
Bani nu scot din treaba asta, ar fi doar de hobby. Prefer programele mai vechi. M-ar tenta sa lucrez cu P-Cad (2001, 2002, 2004) impreuna cu Free Style Router (versiunea sub DOS a lui Topor - intra pe o discheta). Mi-a placut mult cum lucreaza, cel putin pe exemplele date in kit. Asta doream sa aflu, daca a lucrat careva cu Topor, inclusiv cu versiunea sub DOS.
Scrie răspuns